Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Дробчета по селски с моркови и чушки

Дробчета по селски с моркови и чушки

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Дробчета по селски с моркови и чушки
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
06/07/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Най-вкусните дробчета по селски се готвят по тази рецепта."

Необходими Продукти

  • дробчета - 500 г пилешки
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 3 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • олио
  • чубрица
  • магданоз
  • брашно
  • вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си добре пилешките дробчета и ги подсушаваме.

В купичка си поставяме брашно и ги овалваме в брашно.

В намазнена с олио тава ги слагаме и поставяме в загрята на 250 градуса фурна.

Оставяме да се запичат, докато нарежем зеленчуците.

Лукът го почистваме и нарязваме на полумесеци, морковите на кръгчета, чушките на ивички, а доматите ги настъргваме.

След като сме ги приготвели, вадим тавата с дробчетата и поставяме отгоре всички зеленчуци.

Подправяме със сол, черен пипер и чубрица, наливаме една чаша вино и една чаша вода и слагаме отново във фурната.

Оставяме така да се пече ястието с дробчета на фурна за 30-40 минути.

Дробчета по селски с моркови и чушки сервирайте с любим селски хляб и градинарска салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Много вкусно!
07.07.2023 03:52
veronnika_pavlova
veronnika_pavlova
Любима рецепта!
06.07.2023 23:27