Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета с моркови, лук и чушки

Пилешки дробчета с моркови, лук и чушки

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пилешки дробчета с моркови, лук и чушки
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"В ръцете на истинския майстор пилешките дробчета със зеленчуци имат вълшебен аромат и вкус"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • зелен лук - 3 стръка
  • чушки - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • домати - 2 бр. консерва
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете дробчетата. Сложете ги в купа.

Нарежете зеленчуците, а доматите намачкайте и ги прибавете към дробчетата.

Добавете подправки на вкус и разбъркайте добре. В подходяща тава (моята е са капак) сипете олио и изсипете дробчетата и зеленчуците.

Поставете капака и печете на 200 градуса за около 40 минути - или до омекване на зеленчуците.

Пилешките дробчета с моркови, лук и чушки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: