Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета на тиган с лук, моркови и гъби

Пилешки дробчета на тиган с лук, моркови и гъби

Пилешки дробчета на тиган с лук, моркови и гъби
Снимка: Стояна Чанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ето ви една основателна и доста вкусна причина веднага да загърбите всякакви диети"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 600 г
  • лук - 3глави
  • морков - 2 бр.
  • гъби - 300 г
  • олио - 4 с.л.
  • брашно - за овалване
  • прясно мляко - 300 мл
  • подправки - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се заливат с прясно мляко и се оставят за 1 час да се изкиснат.

Лукът се реже на лунички, моркова на жулиени, гъбите на пластини, в тиган се задушават първо лука и моркова, след това се добавят и гъбите, след като и те се задушават се отстраняват от тигана.

Ако е нужно се добавя още малко олио, дробчетата се измиват и подсушават след което се овалват в брашно, в което се слага сол и подправка и се пържат на среден огън от двете страни.

Готовите дробчета се сервират със задушените зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: