Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Рибна салата»Празнична салата Мимоза с риба тон

Празнична салата Мимоза с риба тон

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Празнична салата Мимоза с риба тон3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Ако ви харесва, добавете кисели краставички един ред. Можете да замените рибата тон с варено пилешко или шунка."

Необходими Продукти

  • варени картофи - 2 бр.
  • моркови - 1 бр. големи варени
  • лук - 1 бр. малък
  • яйце - 3 бр. твърдо сварено
  • риба тон - 1 консерва
  • майонеза - около 80 г
  • копър - няколко клонки
  • сол - по предпочитание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сред списъка със задължителни празнични ястия, който днес се промени и разшири, винаги има празнични салати. Трябва да се отбележи, че не е пълно без класическите варианти за приготвяне на салати, които включват и Мимоза.

С такава обикновена салата предлагам да попълним ежедневното семейно меню. Като цяло, при избора на рибни консерви за салата Мимоза няма ограничения. Можете да използвате както сардина, така и друга. Но именно с консервирана риба тон се получават най-вкусните и апетитни салати Мимоза.

Тази риба има много сочно месо, което идеално съжителства с варени зеленчуци, яйца, майонеза. Струва си да се отбележи, че няма фундаментална разлика в подреждането на слоевете в салата Мимоза. Но има едно гастрономическо правило: горният слой винаги е жълтък. В крайна сметка именно външната прилика на салатата с красивото пролетно цвете Мимоза даде името на ястието.

Подготовка стъпка по стъпка:

За салата от Мимоза с консервирана риба тон почистваме сварените компоненти. Отворете консервата, извадете рибата тон и я намачкайте с вилица. Разделете яйцата на жълтъци и белтъци.

Настъргваме картофи. Първият ред е картофен слой, който добавяме по малко и притискаме леко с лъжица.

Смажете супена лъжица майонеза върху картофения слой и разнесете равномерно. Намазваме с майонеза.

Върху картофения слой ще разпределим рибата тон (добре изцедена от соса).

Покриваме рибния слой с филийки нарязан лук. Отново използваме майонеза.

Наредете ред настъргани моркови. Притискаме леко.

Отново идва майонезата.

Поставете слой от сварени настъргани белтъци.

Намажете с майонеза и поръсете с наситнен жълтък - украсата са жълтъците, натрошени с ренде.

Мимоза с риба тон се украсява по ваш вкус.

Нашата мимоза с риба тон е готова! Разбира се, това е само една версия на класическата съветска салата. Салата Мимоза с консерва тон може да се приготви в купички и в прозрачни чаши. Има и интересен вариант за приготвяне на мимоза не само в чиния, но и в пита хляб или под формата на руло. Оригиналната основа на Мимозата естествено се променя, но каквото и да добавите, салатата се получава красива и вкусна и внася празнично настроение.

Добър апетит! Весела коледа!

Съвет:Ако ви харесва, добавете кисели краставички един ред. Можете да замените рибата тон с варено пилешко или шунка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: