Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с гъби, бекон и грах

Спагети с гъби, бекон и грах

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Спагети с гъби, бекон и грах2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • спагети - 350 г
  • гъби - 200 г
  • грах - 150 г, замразен
  • масло - 30 г, краве
  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1 глава, кромид
  • бекон - 4 резена
  • лимонов сок
  • пармезан - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото и зехтинът се смесват. Лукът, беконът и грахът се запържват. След около 5 мин. се прибавя 6 с.л. вода. Задушава се още за 10 мин.

Добавят се гъбите и се поръсват с лимоновия сок, черния пипер и солта. Държи се на огъня още за 5 мин.

Спагетите се варят според указанията на опаковката. При сервиране се разпределя сосът и се поръсва с пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: