Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Безглутенови макарони със сос Песто, чесън и кашкавал

Безглутенови макарони със сос Песто, чесън и кашкавал

МаргаритаМаргарита
Новак
75140
Безглутенови макарони със сос Песто, чесън и кашкавал
Снимка: Маргарита
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Апетитно предложение с ароматна паста, което е подходящо за хора с глутенова непоносимост"

Необходими Продукти

  • макарони - 100 г без глутен
  • кашкавал - за поръсване
  • сос песто - от бурканче или домашно приготвен
  • чесън - 2 скилидки (ако използвате сос от бурканче)
  • Домашно Песто
  • босилек
  • олио - или зехтин
  • пармезан
  • чесън
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се слагат в подсолена вода и се сваряват за около 10 минути. Чесънът се нарязва на ситно и се запържва на тиган, за да придаде аромат на пастата.

Ако използвате сос Песто от бурканче, знайте, че със сигурност е солено и няма нужда да добавяте.

Ако решите да си го приготвите сами, купете пресен босилек, смесете и останалите съставки и пасирайте.

След като макароните се сварят, сложете сосът и чесънът и разбъркайте всичко. След това настържете кашкавал върху цялата смес. Бон апетит!

Безглутеновите макарони със сос Песто, чесън и кашкавал са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: