Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Риба със сос Песто

Риба със сос Песто

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Риба със сос Песто1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1-2
"Обичаме риба и направо обожаваме сос песто - затова смело можем да кажем, че това е любимата ни комбинация"

Необходими Продукти

  • риба - бяла 400 гр.
  • пюре - картофено 125 гр.
  • зехтин - 160 мл.
  • лимони
  • орехи - ядки 150 гр.
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • чипс
  • босилек - 1 връзка
  • чесън - 1 скилидка
  • чери домати
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибните филета на продълговати парчета, овкусете ги със сол и черен пипер, след което ги изпържете в зехтин с лимон, докато се образува златиста коричка.

Намажете от едната страна с орехова паста, приготвена от белтъка и смлените 100 гр. орехи и печете в микровълнова фурна.

Сос „Песто”: Пасирайте 50 гр. смлени орехови ядки, една връзка босилек, 60 мл. Зехтин и скилидка чесън.

Оформете в средата на чинията с помощта на ринг картофеното пюре. Върху него поставете 2 - 3 рибни филенца.

Гарнирайте със сос „Песто” и украсете с чипс и домати чери.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка: