Начин на приготвяне
Меките сардински бисквити за накисване са като дамски пръсти, защото имат класическата форма на пръчица със захар отгоре, но се отличават с това, че са меки и неправилни, както и по -големи или по-широки.
Традиционно се приготвят по случай Великденските тържества, но не липсват на други празници. Те представляват част от италианската кулинарна традиция и оригиналната рецепта не може да липсва точно тук, в Готвач бг.
Освен това, както всички домашно приготвени бисквити, ако се съхраняват добре в тенекиен съд, те могат да се съхраняват до няколко седмици, без да загубят характерния си аромат и мекота.
Домашните сардински дамски пръстчета са идеални за закуска или като лека закуска, тези меки бисквити за накисване се наричат по много различни начини: pistoccos, pistoccheddus, biscottos de caffè, bistoccus de ou. Те всъщност са отлични бисквити за кафе, мляко или чай, но могат да се използват и за приготвяне на вкусни сладкиши.
За да направите сардинските дамски пръсти сложете яйцата и захарта в голяма купа, след което добавете щипка сол. Разбийте с електрически миксер поне 10 минути до получаване на светъл и пенлив крем.
Когато яйцата са идеално разбити, добавете брашното, като го пресявате при изсипването в купата, добавяйки малко по малко. Размесваме тестото с шпатула с бавни движения отдолу нагоре, за да размесим брашното, без да спадат яйцата.
След като брашното се смеси напълно с яйчената смес, тестото за нашите меки сардински бисквити е готово и можем да загреем фурната на 180°.
През това време подгответе тава за печене с лист незалепваща хартия за фурна.
Прехвърляме тестото за дамски пръсти в торбичка с широк накрайник или ако е за многократна употреба, разрязваме така, че да излезе 2 см тесто. Като алтернатива можете да използвате лъжица. Оформяме дамските пръсти, които трябва да са дълги около 7-8 см.
Преди печене поръсете малко пудра захар върху бишкотите и печете около 10 минути. Когато краищата на бисквитките ни започнат да покафеняват, е време да ги извадим от фурната. Не се опитвайте да ги извадите веднага от тавата, ще се счупят, а изчакайте малко да изстинат.
Когато се втвърдят малко, може да прехвърлим бисквитите върху решетка, за да ги охладим докрай. След като достигнат стайна температура, можем да ги поръсим с още захар и да ги сервираме за потапяне в мляко, кафе или да ги използваме за приготвяне на бишкотени сладкиши!
Бишкотите Дамски пръсти са готови.