Начин на приготвяне
Основата: с миксер разбиваме яйцата, захарта, олиото и какаото, след което прибавяме безалкохолното, брашното и содата, разбъркваме внимателно с лъжица или шпатула (не с миксер). Трябва да се получи мека кексова смес.
Готовата смес разпределяме във формичка за мъфини (12 бр.) и печем на 150-180 градуса до полуготовност. Докато кексчетата се пекат си приготвяме сладкото (аз съм пасирала 1/2 бурканче, може да използвате мармалад) и белтъците.
В купа с миксер разбиваме на гъста пяна белтъците, след което към тях прибавяме оцета и захарта (постепенно), трябва да се получи гъст крем.
След като кексчетата са полуготови (да не са течни) ги изваждаме от фурната, мажем с малко от сладкото и отгоре с помощта на пош или найлонова торбичка разпределяме белтъчния крем.
Връщаме във фурната за още 10-15 минути или до готовност, ако е необходимо увеличаваме градусите.
Коментари