Начин на приготвяне
Приготвяне на шоколадовия мус:
Разтваряте двете пакетчета желатин в 4 с.л. студена вода.
Всички други продукти се смесват и слагат в съд на котлона. Сместа в никакъв случай не трябва да завира, а само да се сгорещи до степен да ви пари. Проверявам с пръст. Тогава котлонът се намалява на най-ниската степен.
Набъбналият желатин се изсипва директно в сместа. Не е нужно да го разтваряте на водна баня. Бърка се, докато желатинът се разтопи.
Сместа се сваля от котлона и се оставя да се охлади. След това се изсипва в подходяща форма.
Когато изстине, се прибира в хладилника да стегне - за около 2 часа е готово. Чак тогава правите бялата част.
Приготвяне на белия мус:
Белият мус се прави по същия начин като шоколадовия мус. Когато се охлади достатъчно, се изсипва директно върху шоколадовия, който трябва да е стегнал хубаво.
Приберете тортата в хладилника, докато се стегне и белият мус.
Забележка:
Преди съм правила шоколадовата торта в кръгла и висока форма с диаметър 17 см. Сега реших да я направя в силиконовата форма за елха, но не прецених, че е по-плитка. Та бялата ми част не се хвана цялата.
Ако ползвате същата форма, ви съветвам да сложите равни количества от бялата и шоколадовата смес, но по по-малко. Останалото сипете в чашки.
Кето новогодишната торта двоен мус е готова.