Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с праз, гъби и много сирена

Баница с праз, гъби и много сирена

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Баница с праз, гъби и много сирена
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
16/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
14
"Мислите си, че това е обикновена баница, но грешите! Това е истинско произведение на изкуството с ароматна и вкусна плънка, която направо се топи в устата"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1пакет
  • масло - 125 г
  • за плънката
  • праз - 2 стръка
  • гъби - 250 горски
  • мащерка
  • гауда - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • топено сирене - 100 г пушено
  • сирене - 100 г
  • черен пипер
  • за заливка
  • яйца - 4 бр.
  • заквасена сметана - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете праза и го запържете. Към него добавете нарязаните на едро гъби. След като се запържат добавете подправките, разбъркайте добре и свалете от котлона. Оставете да се охлади.

Нарежете сирената и кашкавала на кубчета. В намаслена тава разстелете 3 кори, като ги намазвате с разтопено масло. Вземете една кора, поръсете я с част от праза и сирената.

Вземете краищата и нагънете навътре като вързопче. Поставете го в тавата. По същия начин направете с останалите кори и плънка. Подпъхнете краищата на корите, с които покрихте тавата.

Разбийте яйцата със сметаната и щипка черен пипер. Разпредете хубаво върху вързопчетата. Отгоре върху баницата сложете парченца масло.

Печете Баницата с праз, гъби и много сирена на 200 градуса около 20-25 минути или докато придобие златист цвят.

Адаптирано от блога Вкусно с Йоли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: