Начин на приготвяне
Чукнете яйцата и ги разбийте със сол в купа, ще се получи гъсто кремче. Сипете на котлона да заврат млякото и захарта.
Когато кипне, намалете котлона и сипете бавно сместа с яйцата. Разбъркайте, след две минути добавете гриса, пак разбъркайте, докато се сгъсти.
След 5-6 минути изключете и отделете.
Разстелете корите за баница, разделете на две. Едната половина наредете по дъното на кръгла или правоъгълна тава. Намазнете всяка кора с масло.
Сипете крема за млечната баница върху корите. Подредете другата половината от корите. Пак намажете с масло, включително и последната.
Изпечете апетитната баница за 40 мин. на 200 градуса.
След като млечната баница с много крем изстине, нарежете и поднесете.