Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени Палачинки»Празнично предястие в плато с палачинки

Празнично предястие в плато с палачинки

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5385k1k3k3
Празнично предястие в плато с палачинки
Снимка: Виктория Константинова
2 / 3
04/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Празничното предястие в плато с палачинки е подходящо за приготвяне за голяма компания. А само ако знаете колко е вкусно...."

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сол
  • олио
  • масло
  • извара - 200 г
  • крема сирене - 125 г
  • кисело мляко - 1.2 с.л.
  • зелен лук - 1 връзка
  • самардала
  • луканка - 150 г домашна
  • рибица - 150 г домашна
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се чукват яйцата. Разбиват се с щипка сол. Добавя се прясното мляко. Постепенно се добавя брашното и се разбива с телена бъркалка.

Подготвя се леко намазнена тиган за палачинки, да загрее. Сипва се един черпак от забърканата смес и със завъртане на тигана се разпределя по цялото му дъно.

Оставя се на котлона до сготвяне от долната страна. С помощта на шпатула се обръща и се сготвя от втората страна.

Готовата солена палачинка се изважда в чиния и се намазва с масло. В тигана отново се слага малко мазнина и процедурата с приготвянето на палачинките се повтаря до изчерпване на сместа.

В голяма купа се слагат изварата и крема сиренето. Зеленият лук се почиства и измива. Нарязва се на ситно. Добавя се в млечната смес. Ако сместа се получи много гъста, се добавя малко кисело мляко.

Поръсва се със самардала. В моя случай тя е солена. Сместа се разбърква. При необходимост се добавя още сол.

подготвената млечна смес по цялата дължина се намазват палачинките. Завиват се на руло. Нарязва се на хапки. На всяка от тях се слага по една клечка за зъби или шишче за лесна консумация.

Нареждат се в средата на голяма чиния/плато.

Домашните луканка и рибица се нарязват на филийки. Кашкавалът се нарязва на кубчета. Нареждат се около хапките от солени палачинки.

Празничното предястие в плато с палачинки е подходящо за приготвяне за голяма компания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: