Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рулца»Празнично предястие с гриловани тиквички

Празнично предястие с гриловани тиквички

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Празнично предястие с гриловани тиквички
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 2
02/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Празнично предястие с гриловани тиквички и в компанията на вкусни и доста смешни пингвини"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. средни
  • крема сирене - 1 пакетче (125 г)
  • копър - 1 връзка пресен
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • сол
  • олио - за мариноване
  • маслини - 20 бр. без костилки
  • крема сирене - 50 г
  • моркови - 1 бр.
  • пармезан - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичките. С помощта на картофобелачка ги нарежете на тънки ивички.

Овкусете ги със сол и ги мариновайте за кратко с олиото.

Загрейте грил тигана и наредете отцедените тиквени лентички. Изпечете ги за кратко от двете страни.

Разбъркайте крема сиренето. Добавете нарязания копър.

Сложете от плънката върху всяка лентичка и завийте на руло.

Грилованите тиквички с крема сирене са готови.

За пингвините с маслини - за коремчето на пингвина резцепете надлъжно, напълнете с крема сирене, главичката набодете с декоративни пръчици върху коремчето, за да се оформи телцето на пингвина. От морковите оформете човка и крачетата.

Подредете пингвините в подходяща чиния, а наоколо грилованите тиквички с пълнежа. За разкош поръсете с пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: