Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Аламинути»Миди с папарделе и чери домати

Миди с папарделе и чери домати

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Миди с папарделе и чери домати2 / 2
07/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Добавете и малко нарязан магданоз, за ​​да придадете допълнителна нотка цвят на ястието и още по-завладяващ вкус."

Необходими Продукти

  • папарделе - 400 г
  • миди - 400 г
  • чери домати - 200 г
  • каперси - на вкус и по избор
  • шалот - 4 бр. малки глави
  • зехтин - екстра върджин, на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - на вкус
  • пекорино романо - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Миди с папарделе и чери домати е типично средиземноморско ястие, бързо и лесно за приготвяне и много вкусно, за сервиране през всеки сезон на годината.

За да започнете да приготвяте папарделе с миди, трябва да започнете с мидите, които преди всичко трябва да бъдат внимателно измити под студена течаща вода, като се елиминират всички замърсявания, присъстващи по повърхността им.

След като това стане, посветете се на останалите съставки, а именно каперсите, които трябва да се накълцат много ситно, шалота обелен и чери доматите, които трябва да бъдат нарязани на малки четвъртинки или половинки.

В този момент вземете голям тиган с незалепващо покритие и загрейте нарязаният на ситно шалот, заедно с малко зехтин. Оставете всичко за около минута и добавете каперси. Добавете чери доматите. Овкусете със сол и черен пипер и продължете да готвите още няколко минути, доматите да пуснат сока си.

В този момент можете да добавите миди и да покриете с капак, за да се готвят на по-висока температура. След няколко минути мидите ще започнат да се отварят и ще освободят целия си вкус, правейки сока още по-завладяващ и специален. След това мидите се обелват, като се оставят само няколко цели за украса на ястието, ако искате да получите още по-въздействащ ефект.

Междувременно пригответе папарделе, което трябва да сварите в обилно количество подсолена вода, доведена до кипене. Отцедете, когато е al dente и завършете готвенето в тиган със соса, като задушите всичко, добавете сол и черен пипер, ако е необходимо. Отстрани пригответе купа с настъргано пекорино и малко вода от готвенето на папарделе, за да създадете хомогенна смес.

След като пастата е готова, оставете я да се охлади малко, добавете пекориното и го оставете да се разтопи с помощта на малко вода от варенето на пастата.

В този момент папарделе с миди и чери домати са готови да бъдат сервирани на вашите гости, когато са още горещи, за да могат да бъдат оценени по най-добрия начин. Добавете и малко нарязан магданоз, за ​​да придадете допълнителна нотка цвят на ястието и още по-завладяващ вкус.

Като алтернатива можете да приготвите папардели със скариди или с морски дарове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: