Ябълков сладкиш с яйца

Nikolina PanchevaNikolina Pancheva
Новак
17
Ябълков сладкиш с яйца
Снимка: Nikolina Pancheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"А може и да поднесете топка сладолед към ябълковия сладкиш."

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 броя
  • яйца - 4 броя
  • захар - 2 чаени чаши
  • брашно - 2 чаени чаши
  • олио - половин чаена чаша
  • вода - половин чаена чаша
  • бакпулвер - 1 брой
  • ванилия - 1 брой
  • лимонова кора - от 1/2 лимон
  • орехи - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазняваме съда, в който ще печем, с малко масло. Нарязваме ябълките на полумесеца и ги подреждаме. Аз ги наръсих с една лъжица захар за повече сладост и малко мусковадо, понеже харесвам вкуса (тези неща не са задължителни).

Разбиват се добре яйцата със захарта, след това се добавят яйцата и олиото и ванилията. Бакпулверът и брашното се смесват и се прибавят и те. Сместа се разбива, докато се получи гладка хомогенна смес. Накрая се добавят смлените орехи, разбърква се добре и се изсипва върху ябълките.

Пече се в загрята на 180 градуса фурна, проверяваме с клечка за изпичането на сладкиша с ябълки.

Като се изпече, изваждаме от фурната. Когато поизстине, обръщаме в чиния/поднос.

По желание, може да се украси с бита сметана.

А може и да поднесете топка сладолед към ябълковия сладкиш с яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: