Начин на приготвяне
В голяма тенджера сипвате около 2 литра вода. Добавяте пилешкото месо и сол на вкус.
След като се свари пилето, извадете месото от бульона и го обезкостете, като го накъсате на парченца.
Нарязвате зеленчуците на малки кубчета. Към бульона добавете първо олиото, чушката и лука.
След като поврят 5-6 минути, добавете и нарязаните на дребно картофи, а след още 5 минути добавете натрошеното фиде и пилешкото месо, и варете до пълно сваряване на фидето и картофите.
Накрая, след като свалите пилешката супа от котлона, поръсете с чубрица и добавете пресования чесън.
Разбиват се яйцето и киселото мляко и се смесват с охладената супа /за да не се пресече/.
Сместа се изсипва много много бавно, като се разбърква непрекъснато.
Пилешката супа с чесън е готова.
Коментари