Начин на приготвяне
Налейте водата в тенджера и поставете на котлона да заври. Добавете овесените ядки при непрекъснато бъркане с дървена лъжица. Варете на слаб огън, докато ядките набъбнат.
Прибавете прясното мляко и оставете да заври. Премахнете тенджерата от котлона и оставете овесената закуска да се поохлади, тогава прибавете меда, по ваш вкус, разбъркайте.
Консумирайте от закуската колкото искате, през целия ден.
Закуската от овесени ядки, пречиства организма от вредни вещества, натрупани през годините. Постоянната употреба повишава издръжливостта, дава жизненост на организма, енергия и обещава дълъг и здравословен живот!
Тази закуска намалява нивата на холестерола, регулира метаболизма на мазнините, подобрява метаболните процеси в организма, укрепва имунната система, предотвратява появата на отоци, намалява болката при различни заболявания на стомаха.
Служи за предотвратяване на атеросклероза, облекчава усещането за сухота и лющене на кожата, има благоприятен ефект върху функционирането на панкреаса, подобрява зрението.
Закуската от овесени ядки е полезна за стомаха, черния дроб и бъбреците. Разтваря камъни в жлъчката и пикочния мехур, намалява холестерола в кръвта. Овесът възстановява силата, дава енергия, помага срещу депресия.