Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Супа от леща»Кремсупа от червена леща

Кремсупа от червена леща

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Кадифена супа с мек аромат, която гали небцето!"

Необходими Продукти

  • леща - 300 г червена белена
  • зехтин - 10 с.л.
  • пилешки бульон - 2 кубчета Кнор
  • лук - 1 глава дребно нарязан
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се накисва в студена вода за около 30 мин, след което се изплаква добре.

Слага се в дълбока тенджера, залива се със студена вода, слагат се лук, зехтина и кубчетата бульон и се оставя да ври до увирането й.

След това се пасира с пасатора. Ако е доста гъста, й се долива гореща вода и отново се връща за малко на огъня, колкото да заври.

Поръсваме супата от леща с черен пипер, магданоз и лимонов сок на вкус.

Консумира се със зелен лук, зелени маслини, салата от домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Даниил Биков
Даниил Биков
Пре доволни от резултата! Не вярвах,че ще стане толкова вкусно!!! Врче ни е любима!
26.07.2023 18:22