gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сочен сладкиш с тиква и орехи

Сочен сладкиш с тиква и орехи

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
3884k1k3k4
Сочен сладкиш с тиква и орехи
Снимка: Мина Димитрова
1 / 5
12/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Сочен и много вкусен сладкиш с перфектното съчетание от орехи и тиква"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се почиства от корите и семките и се настъргва на средно едро ренде. Добавят се нарязаните орехи и канелата, разбърква се и се оставя на страна плънката.

В купа се разбиват яйцата и захарта с миксер до побеляване.

Към яйчената смес се прибавя олиото и предварителното пресятото брашно, смесено с бакпулвера и сода.

След като се смесят всички продукти и тестото стане еднородна и хомогенна смес, се подготвя тавичката, като предварително се застила с хартия за печене.

Изсипва се малко повече от половината от сместа в тавичката и върху нея се разпределя плънката равномерно, а върху нея отново от сместа върху плънката.

Пече се на 175-180 градуса за около 30 минути.

Пробвате с дървена клечка или шиш дали е изпечен тиквеният сладкиш.

Сочният сладкиш с тиква и орехи е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: