Начин на приготвяне
Измиваме старателно лапада и копривата и ги попарваме в подсолена вода за няколко минути. Аз си ги замразявам във фризер 50/50 смесени.
Нарязваме месото на малки късчета и го запържваме с пресния лук.
След като лукът промени цвета си, добавям ориза и вече нарязания лапад и коприва.
Запържваме всичко още за пет минути и добавям магданоза и черния пипер.
Овкусявам със сол и добавям около 2 ч.ч. вода.
Оставям всичко да заври за 3 минути и прехвърлям ориза със свинско в тавичка.
Печем около 30 минути на 200 °C
Поднасям лапад с коприва и два вида месо на фурна с домашно кисело мляко.
Ммммм - уникално вкусно коприва с ориз с вкусно месце :)