Начин на приготвяне
Обелвам картофите и ги поставям в кипяща подсолена вода. След като се сварят картофите, ги изваждам с решетъчна лъжица в купа, за да се охладят.
Изчистения лук нарязвам на тънки полумесеци, а магданоза - на ситно. Към тях прибавям почистените от костилка и нарязани на ивички маслини и каперси. Добавям и настърганата лимонена кора.
За дресинга изцеждам сока от лимона, добавям мазнината и ригана. Разбърквам добре.
Картофите режа на средни кубчета и ги поставям в салатиера. Към тях добавям нарязаните продукти, като не добавям сол, защото маслините и каперсите са солени, а картофите също са поели от солената вода.
Внимателно разбърквам картофената салата и я заливам с ароматния дресинг преди поднасянето ѝ.
Съвет: Не изхвърляйте водата, в която са се варили картофите. Тя е богата на минерали и витамин С.
От нея сварете зеленчукова, картофена или крем супа от тиквички.
Kартофената салата с лимонов дресинг и каперси е много вкусна.