Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Тортия»Тортия от тиквичка и лук с крема сирене

Тортия от тиквичка и лук с крема сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Тортия от тиквичка и лук с крема сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
37 мин.
Порции
2
"Дори и вече изстинала, тортията от тиквичка и лук с крема сирене и невероятно вкусна - за всеки повод, дори за парти, нарязана на малки парченца"

Необходими Продукти

  • тиквичка - 350 г
  • лук - 200 г
  • чесън - 1 скилидка
  • крема сирене - 40 г
  • яйца - 3 бр.
  • сол - на вкус
  • олио - за пърженето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на тънки полумесеци, а чесъна - на филийки. Сложете ги да се пържат с олио на умерен огън, докато хубаво омекнат и започнат да се карамелизират леко.

През това време си измийте тиквичката и без да белите, я нарежете на тънки парченца. Сложете я при лука с щипка сол и гответе докато и тя омекне хубаво. Не се притеснявайте, ако на места се разкашка малко, това не пречи.

Готовите зеленчуци отцедете от отделените течности и мазнина и оставете няколко минути в гевгира, за да не са прекалено горещи.

Разбийте яйцата с крема сиренето, сложете при тях отцедените зеленчуци и разбъркайте.

Загрейте малък или среден тиган с незалепващо дъно на умерен огън. Сипете малко олио колкото да намазните дъното. Прехвърлете сместа за тортията от купата в тигана и заравнете. Гответе до златист загар от едната страна и с помощта на чиния или плосък капак обърнете тортията, за да се сготви и от другата страна.

При тортията с тиквички обръщането е малко по-трудно , отколкото при класическата картофена тортия. Това се дължи на факта, че самата тиквичка е по-мека и сместа нене толкова компактна, съответно може да се разкъса лесно. Аз успях да се справя от първия път, така че не е нещо кой знае колко сложно, просто действайте бързо, и дори и да се нагъне, при плъзгането обратно в тигана, тортията ще си заеме идеална форма.

За изпичането също наблюдавайте и регулирайте огъня. Ако виждате, че отдолу загаря, а е много течна отгоре, тогава веднага намалете на минимална степен за известно време, докато яйцата отгоре започнат да стягат.

Препоръчително е да поднесете тортията топла, но може да се консумира и вече изстинала тортия от тиквичка и лук с крема сирене.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: