Марокански тажин с бяла риба

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
769
857
2k
17/04/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо629
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и смелете рибата заедно с подправките.

Прибавете ориза и олиото. Разбъркайте добре. От получената смес оформете топчета с размер на голям орех. Оставете ги на студено.

Разтворете доматеното пюре в малко вода. В тенджера сложете всичките съставки за соса и сипете малко вода. Сложете соса да се вари. След като заври намалете температурата и варете 15 минути на слаб огън.

Сложете вътре топчетата. Прибавете чушките, нарязани на кръгчета и варете, докато се свари рибата и сосът се сгъсти. Няколко минути преди края, поръсете с магданоза, малко зехтин и сложете маслините.

Ако сте любители на пикантните ястия, може да сервирате тажина, гарниран с лютите чушки.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар