Бъбреци в Шери

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак769
17/04/2014
"Не ви пускаме да станете от масата, докато не опитате този кубински деликатес - Агнешки бъбреци в шери "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 733
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете бъбреците и ги почистете от кожата. След това ги нарежете на кубчета.

Загрейте половината от зехтина в дълбок тиган и изпържете вътре бекона. Прибавете лука и чесъна и пържете, докато омекнат. След това ги преместете в чиния.

Разделете бъбреците на 4 порции. В тигана сипете остатъка от зехтина. Пържете всяка от порциите бъбреци вътре, като не спирате да бъркайте.

Извадете ги, когато пуснат целия си сок. След това ги сложете в чиния и така повторете действията с всяка от останалите порции.

Върнете лука и бекона обратно в тигана. Поръсете с брашното и бъркайте. Прибавете шерито и продължете да бъркате, докато сместа се сгъсти. След това сипете вътре доматеното пюре и поръсете с нарязания на ситно магданоз.

Върнете бъбреците в тигана. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте и сервирайте ястието топло, придружено с горещи варени картофи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
gogo
gogo
10.06.2015 09:43
Прекрасно!
0
0