Начин на приготвяне
Разполовете бъбреците и ги почистете от кожата. След това ги нарежете на кубчета.
Загрейте половината от зехтина в дълбок тиган и изпържете вътре бекона. Прибавете лука и чесъна и пържете, докато омекнат. След това ги преместете в чиния.
Разделете бъбреците на 4 порции. В тигана сипете остатъка от зехтина. Пържете всяка от порциите бъбреци вътре, като не спирате да бъркайте.
Извадете ги, когато пуснат целия си сок. След това ги сложете в чиния и така повторете действията с всяка от останалите порции.
Върнете лука и бекона обратно в тигана. Поръсете с брашното и бъркайте. Прибавете шерито и продължете да бъркате, докато сместа се сгъсти. След това сипете вътре доматеното пюре и поръсете с нарязания на ситно магданоз.
Върнете бъбреците в тигана. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте и сервирайте ястието топло, придружено с горещи варени картофи.
Коментари