Заек в тиква

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Заек в тиква1 / 2
03/06/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • тиква - бяла 1 бр.
  • арпаджик - 250 гр.
  • бекон - 200 гр.
  • моркови - 4 бр.
  • чесън - 2 глави
  • лук - червен 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • домати - 1/2 буркан стрелизирани
  • червено вино - 300 мл.
  • копър - семе 1 щипка
  • чубрица - 1 щипка
  • босилек - 1 щипка
  • кимион - 1 щипка
  • черен пипер
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се нарязва на порционни парчета и се запържва до златисто в сгорещена мазнина.

Празът се нарязва на колелца, морковите – на малки кубчета, а беконът – наситно.

Изпържените парчета месо се шпиковат с чесън и моркови.

Тиквата се почиства, като първо се отрязва отгоре, за да се получи капаче. Издълбава се и отвътре се намазва с черен пипер и сол.

Шпикованият заек, нарязаният наедро лук, празът, беконът, предварително пасираните домати, виното, арпаджика и останалият чесън се поставят в тенджера. Прибавят се подправките и се оставя да къкри на тих огън около 45 минути. След това се прехвърля в тиквата и се пече 45-60 минути в предварително загрята до температура 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
40
32
20
10
Дай твоята оценка: