Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с гъби и сос песто

Спагети с гъби и сос песто

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Спагети с гъби и сос песто
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Много лесни за приготвяне и гарантирано вкусни за изяждане спагети с ароматен сос"

Необходими Продукти

  • песто дженовезе - 2 с.л.
  • спагети - 400 г
  • печурки - 300 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • пармезан - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете спагетите според указанията на производителя. Междувременно почистете и нарежете гъбите на тънки парченца.

Загрейте зехтина и маслото в дълбок тиган на котлона на умерена температура. Като се разтопи маслото добавете гъбите.

Гответе около 10 минути, като разбърквате периодично. Като се позапържат гъбите овкусете със сол и черен пипер.

Отцедете сварените спагети, като не изхвърляте цялата вода в която са врели.

Сипете спагетите при гъбите, добавете малко от водата, пестото и пармезана.

Разбъркайте, за да се овкусят спагетите. Отстранете от котлона и сервирайте.

Спагетите с гъби и сос песто са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: