Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Мезета»Задушени калмари с доматен сос

Задушени калмари с доматен сос

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Задушени калмари с доматен сос1 / 2
22/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • калмари - 750 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 1 1/2 глава, нарязан
  • чесън - 6 скилидки, счукан
  • домати - 750 г, от консерва
  • маслини - 150 г зелени
  • магданоз - 1 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и изпържете в него лука и чесъна.

Нарежете калмарите на кръгчета и ги прибавете в тигана да се позапържат. След 3-4 минути сипете вътре доматите. Добавете маслините и сложете ястието да се задушава на тих огън за 10-12 минути.

По желание, може да се добави малко захар. Посолете и поръсете с черен пипер и ситно нарязан магданоз. Сервирайте ястието топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: