Двуцветна ледена торта

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Двуцветна ледена торта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • мляко - 800 г кондензирано
  • кисело мляко - 1 ч.ч. отцедено
  • желатин - 3 пакетчета
  • вермут - 1 ч.ч.
  • бишкоти - 12 бр. + 12 за украса
  • какао - 1 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • захар - 3 с.л.
  • захар - 1/2 к.ч.
  • олио - 1 ч.л. ( за крокана)
  • целувки - за декориране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте кондензираното мляко със захарта. Прибавете киселото мляко. Продължете да бъркате, докато получите пухкав крем.

Накиснете желатина в 2-3 с.л. хладка вода. Изчакайте го да набъбне. След това го разтопете на водна баня и го изчакайте да се поохлади. Сипете желатина в крема и разбъркайте съвсем леко.

Разделете крема на две части. В едната сипете какаото. Разбъркайте, за да получите гладка смес.

Бисквитите се потапят във вермута. След това с тях се покрива дъното на форма за торта. Залейте бисквитите с кафявата смес. Сложете тортата в хладилника да се желира. След това сипете и бялата смес. Размажете я и отново оставете в хладилника.

Пригответе крокана като намажете един съд с олиото и в него карамелизирате захарта до златисто. Изчакайте да се охлади и извадете карамела от съда. Начукайте го на малки парчета.

Когато тортата се желира, я освободете от формата. Полепете отстрани целувки, а отгоре направете украса с бишкоти, крокан и съставки по ваш вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: