Начин на приготвяне
Пресейте пудрата захар през сито и я прехвърлете в купа. Към нея добавете ванилията, белтъка и нишестето.
Разбийте с миксер на по-ниска скорост за 3 - 4 минути, след това добавете към сместа лимоновия сок и отново разбийте за кратко.
Покрийте глазурата с влажна кърпа за около половин час, за да се стопят всички останали кристалчета захар.
След това с помощта на чаена лъжичка добавяйте по малко студена (ледена) вода до получаването на необходимата гъстота на глазурата, като разбърквате с лопатка, а не с миксер. Количеството вода може да варира от няколко чаени лъжички, до няколко супени лъжици в зависимост от гъстотата, която искате да постигнете.
По желание може да добавите сладкарска боя в цвят по избор.
С готовата кралска ледена глазура (Royal Icing) може да украсите курабийки, коледни сладки и т.н...
След нанасянето на глазурата те трябва да се оставят на стайна температура за няколко часа, докато глазурата изсъхне напълно.
Може да съхранявате неизползваната кралска ледена глазура в добре затворен плик в хладилник.
Да ви е сладко!