Кралска ледена глазура

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Кралска ледена глазура
Снимка: Зори
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
"Толкова много кралска глазура за толкова много празнични сладки"

Необходими Продукти

  • белтък - 1 бр.
  • пудра захар - 250 г
  • царевично нишесте - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • студена вода - (ледена) за разреждане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте пудрата захар през сито и я прехвърлете в купа. Към нея добавете ванилията, белтъка и нишестето.

Разбийте с миксер на по-ниска скорост за 3 - 4 минути, след това добавете към сместа лимоновия сок и отново разбийте за кратко.

Покрийте глазурата с влажна кърпа за около половин час, за да се стопят всички останали кристалчета захар.

След това с помощта на чаена лъжичка добавяйте по малко студена (ледена) вода до получаването на необходимата гъстота на глазурата, като разбърквате с лопатка, а не с миксер. Количеството вода може да варира от няколко чаени лъжички, до няколко супени лъжици в зависимост от гъстотата, която искате да постигнете.

По желание може да добавите сладкарска боя в цвят по избор.

С готовата кралска ледена глазура (Royal Icing) може да украсите курабийки, коледни сладки и т.н...

След нанасянето на глазурата те трябва да се оставят на стайна температура за няколко часа, докато глазурата изсъхне напълно.

Може да съхранявате неизползваната кралска ледена глазура в добре затворен плик в хладилник.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: