Начин на приготвяне
Първо се приготвят гофретите.
Маслото се разбърква със захарта до хомогенна смес. Добавят се яйцата и отново се разбърква с миксер, като се прибавя постепенно и прясното мляко.
Накрая се слагат брашното, бакпулверът и ванилията, при непрекъснато бъркане до получаване на гладка смес.
Загрява се гофретникът и се приготвят гофретите.
Крем:
Разтопява се захарта при непрекъснато бъркане и се добавя кондензираното мляко. След като леко се сгъсти, се оставя да се охлади. Прибавят се заквасената сметана и кремата сирене и се разбърква с миксер до получаване на гладък крем.
В тава се нареждат плътно един ред гофрети и се поливат с получения крем. След това се нарежда втори ред гофрети и се поставя сметановата торта в хладилник за 3-4 часа.
Разбива се сметаната за сладкиши до сгъстяване и се намазва получената торта с гофрети и кондензирано мляко с нея.