Пукани чушки в саламура

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289642981
Пукани чушки в саламура
Снимка: Десислава Дончева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Вадете виното и ракийката, че тези пикантни пукани чушлета имат нужда от подобаваща компания"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 2 кг Рибки
  • чушки - 1 кг Чорбаджийски
  • морска сол - 1 ч.ч.
  • оцет - 1 и 1/2 (бутилка - 750 мл)
  • захар - 3 ч.ч.
  • копър - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушкките се измиват, почистват се и се пукат леко на котлона. Разстиламе ги на хартия, а в дълбок съд солта, захарта и оцета ги разтваряме.

Изстиналите вече чушки ги прибавяме в съда със саламурата, заедно с нарязания на дребно копър и магданоз.

От време на време ги разбъркваме и ги оставяме да престоят в саламурата 24 часа.

Пълнят се в подходящи буркани без да се стерилизират.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Замених захарта с мед и станаха перфектни!
08.02.2018 14:23
6