Начин на приготвяне
Всички продукти трябва да са на стайна температура. Разбива се маслото със захарта, солта и меда. Добавя се млякото и яйцето.
Смесва се брашното с бакпулвера, ванилията, сушените плодове и овесените ядки и се добавят към маслената смес.
Бърка се с шпатула, нежно. С лъжица се гребва от сместа, леко се оформят топки, по-големи от орех.
Нареждат се в тава, застана с хартия за печене. Леко се притискат овесените сладки в средата.
Изпичат се в предварително загрята на 180°C фурна за 15-20 мин.
Изваждат се и след 5 мин вкусните бисквити се нареждат върху решетка, за да изстинат напълно.
Може да добавите ядки или други сушени плодове по ваш вкус към нежните овесени бисквити с мед и мляко.