Начин на приготвяне
Сипете в блендер или мелничка пълнозърнестото брашно и към него добавете ивиците лимонова кора, обелена, така че да няма бели части по нея.
Пуснете да се смелят заедно за няколко секунди. По този начин печелим три плюса - брашното става по фино, вкарва се въздух и кората от цитруса ароматизира по-интензивно.
Добавете, първо, бакпулвера и разбъркайте, после сложете леко разбитите жълтъци, олиото, млякото, щипка сол и меда.
Може да замесите тестото на ръка или да завъртите за няколко секунди в блендера и ще е готово. Ако е рядко, добавете още брашно.
Оформете тестото на топка, завийте я с прозрачно домакинско фолио и приберете в хладилник за 15 минути.
Разточете между два пласта хартия за печене на кора с дебелина около 3-4 мм. Изрежете бисквитите с формички, с които разполагате, и ги подредете на малко разстояние в две тави покрити с хартия за печене.
Изпечете пълнозърнестите бисквити на 160 градуса в предварително загрята фурна за 18-20 минути или докато придобият загар.
Тези пълнозърнести бисквити с мед и мляко са по-леки и диетични, затова не стават много сладки с това количество мед, но пък са много приятни. Ако искате все пак повече сладост, увеличете количеството на меда или добавете захар.