Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Гювечета»Кебап с хек в гювече

Кебап с хек в гювече

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Кебап с хек в гювече2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • хек - 1 кг
  • олио - 100 мл
  • праз - 1 стрък
  • домати - 3 бр.
  • магданоз - ½ връзка
  • чушки - 4 бр. от туршия
  • бяло вино - 350 мл
  • сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • кисело мляко - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • лимони - 1 бр.
  • люти чушки - 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства, измива и се нарязва на едри парчета. Панира се в брашно, изпържва се в загрята мазнина и се изважда.

В същата мазнина се запържват нарязаният праз, чушките и доматите. Добавят се виното, солта, черният пипер и накълцаният магданоз.

Рибата се връща в соса и всичко се разпределя в гювечета, залива се с разбитите в млякото яйца и се поръсва с настърган кашкавал.

Запича се да зачервяване и се сервира с парченце лимон и люта лушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: