Начин на приготвяне
Сварете пилешките гърди в леко подсолена вода. Оставете да изстинат и разкъсайте на парченца или конци. Бульона запазете.
Докато изстива месото, си направете соса за енчиладас:
Накълцайте на кубчета лука, зелената чушка и прясното халапеньо. Ако нямате или не обичате много люто, може и да го избегнете или да сложите щипка лют пипер на люспи.
Сложете малко сол (внимавайте, защото и в сухата смес за фахитас има сол) и гответе, докато зеленчуците започнат да стават леко златисти.
Тогава сипете доматите с малко от бульона и подправката за мексикански фахитас. Гответе, докато течността се редуцира и ако трябва, разреждайте с още бульон до желаната гъстота на соса.
За плънката от пиле - сложете дърпаното пилешко в купа и смесете със накълцани листа кориандър, ситно нарязаното мариновано халапеньо, по- голямата част от настъргания кашкавал и 4 големи лъжици от соса за енчиладас (може и малко повече). Разбъркайте добре.
Разпределете плънката в 4-те тортила питки, сложете и от заквасената сметана и завийте.
Подредете енчиладите в намазнена тавичка с подходящ размер и залейте със соса. Поръсете отгоре с останалия настърган кашкавал.
Печете в предварително загрята на 190 °C фурна до разтапяне на кашкавала и лек загар - около 15 минути.
Поднесете топлите енчилади с пиле с лъжица заквасена сметана и свежи листа от маруля.
Истински разкош!
Коментари