Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Хрупкави рибни филенца на фурна

Хрупкави рибни филенца на фурна

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Хрупкави рибни филенца на фурна
Снимка: Н.Акифова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусни рибни филенца на фурна - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • пангасиус - 1 кг рибни филета
  • яйце - 1 бр.
  • царевично брашно - 1 в.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • зелен лук - за отгоре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме рибни филета пангасиус, много са подходящи и за децата поради това, че нямат кости.

Измиваме ги добре, така че лигавицата на рибата да се измие, и ги овалваме в царевично брашно, после счукваме едно яйце, посоляваме и овалваме в разбитото яйце.

Най-накрая пак в царевичното брашно.

Редим в тава за печене панираната риба, покрита с хартия за печене, и печем на загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути.

Сервираме рибата на фурна топла, поръсена със зелен лук и лимон за предпочитане.

Аз нямах вкъщи, но с лимона хрупкавите рибни филенца на фурна се получават по-добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: