Московски борш

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Московски борш
Снимка: joroivanov8
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 200 г
  • шунка - 100 г
  • кренвирши - 2 бр.
  • бульон - 1.5 л телешки
  • червено цвекло - 2 глави
  • зеле - 250 г
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • сметана - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • дафинов лист - 3 бр.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бульонът се кипва и в него се сипват нарязаните кренвирши, месото и шунката.

Цвеклото, морковите и лукът се нарязват и се задушават в мазнината, заедно със захарта и доматеното пюре, в което е разтворено брашното. Сместа се изсипва в бульона и се добавя нарязаното на ивички зеле.

Супата се вари до готовност, като в края на варенето се добавят дафиновите листа, черният пипер, солта и оцетът. Сервира се гарнирана със сметана и с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: