Начин на приготвяне
За този любим Борш слагаме месото в тенджера с вода и го сваряваме.
Почистваме и нарязваме лука, моркова и цвеклото настъргваме на ренде.
Задушаваме си зеленчуците на тиган, поръсваме с лимонов сок, готвим за още 5 минути и добавяме доматеното пюре и оставяме за 5 минути.
Изваждаме месото от тенджерата и добавяме нарязаното зеле във врящия бульон.
След около 10 минути добавяме нарязаните картофи. Месото нарязваме на кубчета и го връщаме в бульона.
Добавяме задушените зеленчуци, овкусяваме със сол, добавяме 1-2 листа дафинов лист.
Покриваме вкусния Борш с капак и готвим за около 10 минути.
Сервираме със сметана и поръсен пресен магданоз вкусен Борш.
Коментари