Начин на приготвяне
Продуктите за този вкусен шоколадов кекс трябва да са със стайна температура.
Разтопете кокосовото масло и го оставете да се охлади.
В купа разбийте яйцата с щипка сол с миксер на високи обороти за 5-6 минути. Яйцата трябва да увеличат тройно обема си.
След това прибавете охладеното, но течно кокосово масло. Разбъркайте, само колкото да се смесят съставките.
Добавете кондензираното мляко и отново разбъркайте.
Смесете всички сухи съставки (брашно, царевично нишесте, какао и бакпулвер) и ги пресейте.
Започнете да ги добавяте към сместа на части, бъркайки с шпатула.
Накрая прибавете фино настъргана кора на половин портокал и шоколада на капки.
Ако не разполагате с шоколад на капки нарежете същото количество шоколад на дребни парценца.
Шоколада може да е млечен, черен или бял, въпрос на предпочитания и вкус.
Разбъркайте финално и изсипете кексовата смес във форма за печене, предварително намазана с масло и набрашнена.
Формата, която ползвах е с диаметър 20 см.
Сложете кекса да се пече в загрята на 170 градуса фурна за 30 минути, до суха клечка. Проверявайте, защото всяка фурна е различна.
Готовия кекс извадете от формата и охладете върху решетка.
По желание може да поръсите с пудра захар или да залеете с малко разтопен шоколад.
Аз имах бял шоколад на капки и ги наредих върху все още горещия кекс. След няколко минути шоколада леко се разтопи.
Получи се чуден шоколадов кекс с кондензирано мляко!