Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печени зеленчукови пръчици със сафрид

Печени зеленчукови пръчици със сафрид

Печени зеленчукови пръчици със сафрид3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Печените зеленчукови пръчици със сафрид са страхотна разнообразна и здравословна вечеря. По желание се гарнира с чеснов сос."

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • целина - 2 глави
  • тиква матилда - 1/4 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - на прах
  • червен пипер
  • олио
  • розмарин
  • сафрид - 1 кг
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • галета - 5 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • чеснов сос - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват и обелват. Нарязват се на пръчици, като се стараем да са с почти еднакъв размер. Целината се обелва и нарязва на пръчици със сходен размер на тиквичките. Същото се повтаря и с тиквата Матилда - обелва се и се нарязва на пръчици, като е добре да се използва от горната част, където няма семки.

Подготвените зеленчуци се нареждат в голяма тава, като не се смесват. Поръсват се на вкус с всяка от изброените подправки - сол, черен и червен пипер и чесън на прах. Поръсват се с повечко олио и добре се разбъркват.

Най-лесно с ръце, за да бъдат добре овкусени и омазнени. Поръсват се с малко розмарин. Пекат се за около 30-40 минути във фурната на 180 градуса с вентилатор.

През това време се приготвят рибките сафрид. Отрязват се главите и се почистват от вътрешностите, като се разрязва от дупчицата в долната част на рибата към главата. С помощта на малка лъжичка могат да се извадят вътрешностите. Измиват се и се отцеждат.

Слагат се в малка тавичка. Чесънът се обелва и пресира. При сафрида се добавят лимоновия сок, чесъна и сол. Овалват се добре. В дълбока чиния се смесват галетата и брашното.

Подготвя се намазнена тава. Всяка рибка сафрид се овалва в сместа и се нареждат в тавата. Пекат се до готовност или до златисто.

Печените зеленчукови пръчици със сафрид са страхотна разнообразна и здравословна вечеря. По желание печената риба се гарнира с чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: