Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Брюкселско зеле с печурки и сметана на тиган

Брюкселско зеле с печурки и сметана на тиган

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3595k1k2k1
Брюкселско зеле с печурки и сметана на тиган
Снимка: Juliya
1 / 4
23/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Сервирайте брюкселско зеле с печурки и сметана на тиган с любимата ви паста или като гарнитура."

Необходими Продукти

  • брюкселско зеле - 200 г
  • печурки - 200 г
  • лук - 1 глава
  • зелен фасул - 50 г
  • зелен грах - 50 г
  • сметана за готвене - 100 г (22%)
  • топено сирене - 50 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • брашно - 1 ч.л. по желание
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и гъбите.

Нарежете лука на полумесяци, а печурките - на едро.

В тиган загрейте олиото и запържете лука.

Прибавете гъбите и гответе, докато омекнат.

Добавете брюкселското зеле, зеления фасул и зеления грах (през зимата най-често използвам замразени зеленчуци и не ги размразявам предварително).

Похлупете с капака и задушавайте 20 минути.

След това прибавете топеното сирене, сметаната и подправките.

Разбъркайте и гответе за около 5-10 минути.

Ако ви се струва прекалено течно, добавете брашното, разбъркайте и гответе още 5-10 минути.

Сервирайте брюкселско зеле с печурки и сметана на тиган с любимата ви паста или като гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: