Начин на приготвяне
За тази наложена питка заделете единия жълтък за намазване на питката.
В хлебопекарната сложете продуктите в познатия ред. Първо, всички течни съставки, сухи и последно - маята.
Задайте програма тесто и оставете да приключи програмата. При мен е час и половина.
Извадете готовото тесто и разделете на 4 равни части. Всяко разточете на лист с размерите на тавичката за печене.
Тавичката застелете с хартия за печене. Поставете единия лист тесто. Намажете с мекото краве масло и поръсете със сирене.
Наложете отгоре втория лист, отново намажете с масло и поръсете със сирене.
Наложете третия и така до изчерпване на количествата. Последният не се маже. Разрежете на парчета и оставете на топло за 40 мин.
Намажете отгоре тутманика със заделения жълтък, олио и прясно мляко.
Печете вкусната питка в студена фурна на 170 °C до готовност.
Коментари