Начин на приготвяне
Яйцето се разбърква със захарта и солта. Маслото се смесва с яйцата до кремообразна маса. Брашното се пресява, прави се кладенче и в него се излива яйчената маса, добавя се содата и ванилията. Замесва се тесто, прави се топка и се оставя в хладилника за половин час.
Тестото се разточва, изрязват се кръгове с диаметър малко по-голям от диаметъра на метални или силиконови кошнички. Те се намазват с мазнина и се слага тестото, като се притиска към формичките. В средата се слагат няколко бобени зърна, за да се запази формата. Кошничките се пекат на 250 градуса за около 15 минути. Изстудяват се.
Желатинът се залива със студена преварена вода и щом зрънцата станат прозрачни, желатинът се отцежда. Ябълковият сок се затопля леко, добавя се желатинът и сместа се загрява почти до кипване. Прецежда се и се изстудява. В кошничките се слага мармалад, отгоре се нареждат ягодите, които се намазват с желето и се оставят да се стегнат в хладилник.