Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Рибно филе c бял сос и вино

Рибно филе c бял сос и вино

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Рибно филе c бял сос и вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • риба - 1.5 кг
  • олио - 100 мл
  • масло - 100 г
  • яйца - 3 бр. (жълтъци)
  • моркови - 3 бр.
  • целина - 1 глава
  • лук - 2 глави
  • бяло вино - 100 мл
  • брашно - 4 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • картофи - 500 г
  • сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото и нарязано на парчета филе от риба се осолява, подправя се със счукан черен пипер, полива се с бялото вино и се оставя да престои 30 минути. В тенджера се сгорещява олиото, добавя се нарязаният на дребно лук, настърганите моркови и настърганата целина.

Зеленчуците се задушават до омекването им. След това се добавя брашното и леко се запържва, разрежда се с топла вода и след като сосът поври малко, се добавя рибата. Залива се с маринатата с виното и се оставя да ври на умерен огън около 20-30 минути.

Готовото ядене се застройва с разбитите жълтъци, разредени с разтопеното краве масло, и се поднася със счукан пипер, сол, лимонов сок и накълцан магданоз. Сервира се с варени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: