Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибно филе с конячен сос

Рибно филе с конячен сос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Рибно филе с конячен сос1 / 2
08/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 500 г рибно филе
  • домати - 4 бр.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • олио - 4 с.л.
  • коняк - 2 с.л.
  • масло - 60 г
  • сол - ½ ч.л.
  • червен пипер - ½ ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • магданоз - 6 - 7 стръка
  • корени - 100 г за супа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се обелват и нарязват на парченца. Нарязват се на ивички и скилидките чесън. Доматите се задушават с чесъна в олиото, добавят се солта, червеният и черният пипер и накълцаният магданоз.

Сосът се вари 15 минути, след което се пасира и се връща в тенджерата. Добавя се конякът и ястието се оставя още известно време да поври на огъня.

Отделно се приготвя бульон от корени за супа, в който се сваряват парченцата рибно филе, навити на руло. Поднася се със соса и със стопено и леко препържено масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: