Начин на приготвяне
За това ягодово желе най-напред зазмразете ягодите.
Залейте желатина с вода със стайна температура, оставете за 5-7 минути да набъбне.
Пюрирайте ягодите с блендер. Прецедете плодовото пюре през цедка в друга купа.
Към пасираното пюре добавете сладкарската сметана, пудрата захар и ваниловата захар.
Пасирайте добре с потапящ се блендер.
След това разтопете желатина в микровълновата, без да завира.
Добавете желатиновата маса в сместа от ягоди, като продължавате да разбивате с блендера.
Изсипете получената въздушната смес в силиконови форми или купички и оставете сладкия мус в хладилник за 1-3 часа, докато се втвърди.
На масата можете да сервирате с разбита сметана.
Ягодов мус без яйца е много вкусен и нежен.
Приятен апетит!