Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Ягодов мус без яйца

Ягодов мус без яйца

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5377k2k1
Ягодов мус без яйца
Снимка: Juliya
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Ягодов мус без яйца е много вкусен и нежен десерт както за лятото, така и за зимата"

Необходими Продукти

  • замразени ягоди - 250 г
  • желатин - 10 г
  • пудра захар - 3 с.л. на вкус
  • ванилова захар - 5 г
  • вода - 50 мл (или сок от ягоди)
  • сладкарска сметана - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това ягодово желе най-напред зазмразете ягодите.

Залейте желатина с вода със стайна температура, оставете за 5-7 минути да набъбне.

Пюрирайте ягодите с блендер. Прецедете плодовото пюре през цедка в друга купа.

Към пасираното пюре добавете сладкарската сметана, пудрата захар и ваниловата захар.

Пасирайте добре с потапящ се блендер.

След това разтопете желатина в микровълновата, без да завира.

Добавете желатиновата маса в сместа от ягоди, като продължавате да разбивате с блендера.

Изсипете получената въздушната смес в силиконови форми или купички и оставете сладкия мус в хладилник за 1-3 часа, докато се втвърди.

На масата можете да сервирате с разбита сметана.

Ягодов мус без яйца е много вкусен и нежен.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: