Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Ягодов мус с бял шоколад

Ягодов мус с бял шоколад

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Ягодов мус с бял шоколад1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • ягоди - 500 г
  • бял шоколад - 150 г
  • желатин - 1 и 1/2 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • сметана - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите се измиват, почистват се и се пасират. Шоколадът се разтопява на водна баня. Жълтъците се отделят от белтъците. Жълтъците се разбиват и се смесват с горещия шоколад.

Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към жълтъците. Сметаната се разбива и се добавя в сместа с шоколада.

Желатинът се залива с 60 милилитра вода и се оставя за 25 минути, след което се разтваря с 2 супени лъжици гореща вода. Желатинът се добавя към ягодите и сместа се пасира още веднъж.

Добавя се сместа с шоколада и мусът се разпределя в купички или чаши. Оставя се за 2 часа в хладилника и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: