Начин на приготвяне
Желатинът се залива с водата и се оставя да набъбне за 20 минути. Течната сметана се смесва с йогурта, 50 грама пудра захар, ванилията и лимоновия сок. Желатинът се разтваря на водна баня.
В него се добавят 2 супени лъжици от сметановата смес, разбърква се добре и после желатиновата смес се добавя към сметаната с йогурта. Оставя се в хладилника за 15 минути.
Белтъците се разбиват с останалата пудра захар. Сметаната се разбива на крем. Желираната смес се добавя към сметаната. Накрая се добавят белтъците и всичко се оставя в хладилника за 3 часа.
Ягодите се измиват, почистват се и се пасират. Шоколадът се настъргва. От муса се взимат топчета с помощта на лъжица за сладолед.
Мусът се сервира, като в купички се слага от ягодовия сос, отгоре се слагат топчета мус и се поръсват обилно с настърган шоколад.